Wie zijn wij

Over RDW.NU

Mijn naam is Roger de Weijer, Op mijn 18e heb ik mijn auto rijbewijs gehaald en op mijn 19e was ik in het bezit van mijn rijbewijs D (autobus). Kort daarna ben ik internationaal touringcarchauffeur geworden en verzorgde ik groepsreizen en busexcursies voor verschillende touroperators door heel Europa. Ik was niet alleen de chauffeur, maar ook reisleider en zo nu en dan ook gids.

Enkele jaren later ben ik mijn reisorganisatie gestart. Ik verzorgde complete meerdaagse busreizen met diverse bestemmingen in Europa. Eerst voor particulieren, later ook voor reisbureau’s en het bedrijfsleven.

Toch was dit me nog niet genoeg. Ik wilde graag mijn kennis overbrengen. Ik heb mijn instructiebewijs voor de auto en bus gehaald. Sindsdien heb ik RDW.NU opgericht en met veel plezier ben ik, samen met mijn collega’s, aan het lesgeven aan leerlingen voor de categorie B.

Bij dit laatste heb ik een nieuwe uitdaging gevonden waar ik steeds meer van geniet. Tegenwoordig zijn jongeren karakteristiek zo verschillend en je hebt altijd met uiterste te maken. Dit heeft ertoe geleid dat ik eindelijk van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Rijles geven aan jongeren voor categorie B vind ik toch het aller leukst.

Mijn rijschool draait om de leerling. Wij doen er alles aan om de cursist zo goed mogelijk op te leiden tot een verantwoordelijke bestuurder. Dit merk je niet alleen tijdens de rij lessen maar ook in onze omgang met ouders en de transparante werkwijze. Ontdek het zelf en boek vandaag nog een proefles!

Goed om te weten

Net als velen is de term “New Age Kids” ( nieuwetijds kinderen ) mij ook nieuw maar de puzzel valt steeds meer op zijn plaats. Als tussenschakel tussen het traditionele en het nieuwe kan ik door mijn didactische vaardigheden mensen opleiden en sturen waarbij ik in eerste instantie de nadruk leg op het zelf ontdekken/zelf ontplooien. Deze leerlingen geef ik veel ruimte en gebruiken ze deze ruimte goed, hebben we perfecte afstemming. Als het nodig is grijp ik in en geef ik sturing. Op deze manier zijn lessen leuk en door de sturing (focus momenten), blijft het autorijden ook een uitdaging. – Roger de Weijer (oprichter RDW.NU)